Κοινή γραμμή στο προσφυγικό και θα συμβάλλουν σήμερα στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζουν ότι θα ακολουθήσουν οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά.
 
«Το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» πρόσθεσαν οι δήμαρχοι.
 
Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, οι οποίοι είχαν σήμερα συνάντηση εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ενόψει τη δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό.
 

Στην κοινή ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, αποφασίστηκε να στηριχθεί η δομή στο Σχιστό, με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Ο αριθμός των προσφύγων, που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι τόσος ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
  • Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην διαμόρφωση σχεδίου διασποράς προσφύγων στο Λεκανοπέδιο και σε όλη την χώρα με τη μεταφορά τους με τα πλοία από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά ώστε να είναι διαχειρίσιμο το θέμα και σε ακραίες συνθήκες.
  •  Να υπάρξει ενημερωτική εκστρατεία των τοπικών κοινωνιών.

Στη σημερινή συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά συμμετείχαν ο δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κώστα Τσεφαλάς που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη.