Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, παρά την κακοκαιρία στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, μέσα σε μία εβδομάδα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στη διάσωση 3.907 προσφύγων – μεταναστών, σε 81 περιστατικά διάσωσης στη θάλασσα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, συνελήφθη ένας διακινητής και κατασχέθηκαν 19 μηχανοκίνητες λέμβοι, πλοιάρια κλπ., που χρησιμοποιήθηκαν παράνομα.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στον απόηχο των δύο νέων ναυαγίων που σημειώθηκαν σήμερα στις τουρκικές αρχές και που έχασαν τη ζωή τους συνολικά 35 άτομα.

Όπως μετέδωσε το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Dogan, τουλάχιστον 11 μετανάστες βρήκαν σήμερα τον θάνατο στο Αιγαίο, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σ' ένα ναυάγιο που συνέβη, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, η νέα τραγωδία σημειώθηκε στα ανοικτά της τοποθεσίας Ντικίλι στην επαρχία της Σμύρνης, απ' όπου είχαν φύγει οι μετανάστες.

Παράλληλα, σε άλλο σημείο του Αιγαίου, 24 μετανάστες πνίγηκαν όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε στα ανοικτά των δυτικών τουρκικών ακτών στην περιοχή Εντρεμίτ της επαρχίας Μπαλίκεσιρ, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν σε ελληνικό νησί.