current views are: 10

8 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση18:50

Δήμαρχος Κω: Δεν θέλουμε hotspot γιατί ζουν άνθρωποι δίπλα… (Βίντεο)

Τους λόγους της διαφωνίας του στην δημιουργία κέντρου εγκατάστασης προσφύγων σε στρατόπεδο στην Κω παρέθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Δημοσίευση 18:50’

Τους λόγους της διαφωνίας του στην δημιουργία κέντρου εγκατάστασης προσφύγων σε στρατόπεδο στην Κω παρέθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Τους λόγους της διαφωνίας του στην δημιουργία κέντρου εγκατάστασης προσφύγων (hotspot) σε στρατόπεδο στην Κω παρέθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε πως «διαφωνούμε για τη λύση με το στρατόπεδο» και συνέχισε:

Πρώτον βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και πέριξ ζουν άνθρωποι και υπάρχει οικισμός πολύ ζωντανός και με κόσμο ο οποίος δεν μπορεί να έχει δίπλα του μία τέτοια κατάσταση, απ ότι λένε οι άνθρωποι. Δεύτερον είναι σε ένα στρατόπεδο που είναι ενεργό δίπλα ακριβώς.

Ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε συμφωνήσει στη δημιουργία hotspot στην Κω, και ότι είχε υποδείξει τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι «κρατάμε δίαυλο ανοιχτό, είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο». 

Ο κ. Κυρίτσης πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει να εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, και πως αν αυτό συμβαίνει θα είναι ελάχιστοι πολίτες. 

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε αποδώσει τις διαμαρτυρίες στο νησί σε «ακροδεξιά στοιχεία και σε 50-80 άτομα που έχουν συμφέρον να βρίσκουν τους πρόσφυγες να περιφέρονται στο νησί για να τους εκμεταλλεύονται». «Δεν θα αφήσουμε να υπάρχει αυτή η τραγική εικόνα για τη χώρα» δήλωσε. «Το μαύρο χρήμα πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις κάποιων αλλά η χώρα πρέπει να φανεί συνεπής προς τις υποχρεώσεις της προς όφελός της» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.


σχετικα αρθρα