Νέες καταθέσεις - σοκ για τα φρικτά βασανιστήρια και τον εξευτελισμό που βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από τους «σκληρούς» της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι μαρτυρίες αυτές αφορούν τις τελευταίες ημέρες του άτυχου σπουδαστή, πριν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τις νέες καταθέσεις, που αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso, η ομάδα των «νταήδων» είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να τον κρεμάσουν έξω από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου, ενώ ο άτυχος 20χρονος κυκλοφορούσε μελανιασμένος.

Πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν αντιδρούσε. Κι όταν άνοιξαν τα στόματα ήταν αργά. Αυτό επιβεβαιώνει στην κατάθεσή της η Μαρία Γιακουμάκη, μητέρα του Βαγγέλη, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις 10 μαρτυρικές μέρες του γιού της πριν από την εξαφάνισή του:

Έμαθα από τα άλλα παιδιά ότι την ημέρα των εκλογών τον είχαν δέσει στην καρέκλα και ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου είχαν πάλι ξεκινήσει τα ίδια φαινόμενα σωματικής και ψυχολογικής βίας. 

Ακόμη και η μαγείρισσα της σχολής φαίνεται ότι γνώριζε όσα έκαναν οι «σκληροί» στον άτυχο σπουδαστή. «Του έκλειναν το ζεστό νερό, τον έκλεισαν σε ντουλάπα και του έριχναν κέρματα, τον ξύρισαν παρά την θέλησή του» κατέθεσε η μαγείρισσα, ενώ στη διοικητική εξέταση που έγινε, η υπεύθυνη της εστίας της σχολής επιβεβαιώνει ότι «η συμπεριφορά μαθητών σε βάρος του Γιακουμάκη ήταν απαράδεκτη, βίαιη, εξευτελιστική».

Κλειστά στόματα βρήκε πάντως ο θείος του άτυχου Βαγγέλη Γιώργος Βιδιαδάκης, ωστόσο έμαθε τι συνέβαινε στον ανιψιό του:

Έκανε μπάνιο στις τρεις η ώρα το βράδυ για να έχει ησυχία. Του έπαιρναν την πετσέτα του προσώπου του και σκούπιζαν το πάτωμα. Του είχαν σπάσει το κρεβάτι και αναγκάστηκε να πάρει τάβλες από άλλους συμφοιτητές, να ξαναφτιάξει το κρεβάτι για να κοιμηθεί.

Τέλος, από την πλευρά του, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης σημείωσε ότι η οικογένεια Γιακουμάκη «το μόνο που περιμένει είναι η Δικαιοσύνη να δώσει επιτέλους απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματά τους».