Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε σήμερα το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1» που έφερε  από τη Χίο και τη Μυτιλήνη 1034 μετανάστες και πρόσφυγες. Τα περισσότερα από τα άτομα αυτά φιλοξενούνται προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, διότι, δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων από τους αγρότες.

Την παροχή τροφής και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων έχει αναλάβει ο Ερυθρός  Σταυρός, η  επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και πολλοί εθελοντές.

Επίσης, σήμερα βρίσκονταί σε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα και τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου,  με θέμα τη συμμετοχή εμπλεκόμενων υπουργείων, φορέων και δημάρχων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Στη σύσκεψη, θα συζητηθεί η οργάνωση της προσωρινής ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού.