Χειροπέδες πέρασαν το βράδυ της Δευτέρας αστυνομικοί στον διευθυντή των φυλακών Τρικάλων, καθώς κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε πάνω του ποσότητα 0,7 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, κίνησε, αμέσως, τη σχετική πειθαρχική διαδικασία, απηύθυνε ερώτημα για τη θέση του σε αργία και έθεσε τον διωκόμενο σε αναστολή άσκησης καθηκόντων.

Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη φυλακή γίνεται με τον καθιερωμένο έλεγχο, αλλά και με προγράμματα σωματικής αποτοξίνωσης και ψυχικής απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά, όποιον και αν αφορά, αντιμετωπίζεται με τον αναγκαίο και δίκαιο ποινικό έλεγχο».

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δημήτρη Σαμαρτζή, ο 40χρονος Διευθυντής των Φυλακών Τρικάλων, δηλώνει στο trikalanews.gr πως «αρνούμαι τις κατηγορίες στο μέγεθος και στο βαθμό που μου αποδίδονται και σύντομα θα αποδειχθεί μέσω της Δικαιοσύνης η αθωότητα μου».