Κλίμα έντασης διαμορφώνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες μετά και την σημερινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο briefing των πολιτικών συντακτών ότι ''η Τροχαία δεν θα επιτρέψει την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα'', με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να μην αναιρούν τις αποφάσεις τους και να τονίζουν ότι ''θα κατέβουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και ότι ''τα τρακτέρ δεν είναι ερπύστριες''. 

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη: 

Είναι δικαίωμά τους να διαδηλώνουν. Είναι τμήμα της δημοκρατίας αυτό.

Σε αυτή την χώρα πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό.

Αυτή η δήλωση ''άναψε φωτιές'' στους αγρότες που υπογραμμίζουν ότι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και θα κατέβουν στην Αθήνα, ακόμα και με τα τρακτέρ.

Ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Ημαθίας κ. Χαλκίδης επισημαίνει στο newpost: 

Δεν πτοούμαστε από αυτά που είπε η κ. Γεροβασίλη. Σήμερα μάλιστα κάποιος μου έλεγε ότι άκουσε τον πρόέδρο των ΜΑΤ να λέει ότι ''δεν θα ακουμπήσουμε τους αγρότες, γιατί οι γονείς μας είναι αγρότες''. Οπότε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα κατέβουμε και στην Αθήνα, αν αυτό τελικά αποφασιστεί. Θα κατέβουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και θα αντιμετωπίσουμε, όποια εξέλιξη κι αν τύχει στο δρόμο μας. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημ. Καμπούρης, κάνει λόγο για ''μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων και για το ό,τι τα τρακτέρ δεν είναι ερπύστριες, ούτε τανκ''.

Πρόκειται για μια συλλογική ενέργεια που πρέπει να ενισχυθεί. Αν χρειαστεί, θα κατέβουμε και με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Η κίνηση αυτή δεν θα έπρεπε να φοβίζει την κυβέρνηση, καθώς είναι μια συμβολική πράξη. Το ίδιο έγινε και στη Θεσαλλονίκη, όπου τα τρακτέρ έφτασαν στο λιμάνι και στο Λευκό Πύργο. Δεν πειράζουν κανέναν τα μηχανήματα. Δεν είναι τανκ, ούτε ερπύστριες. Περισσότερο θα έπρεπε να τους τρομάζει η μαζικότητα των κινητοποιήσεών μας, που κάθε φορά θα γίνεται και μεγαλύτερη.