Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τα μπλόκα τους οι αγροτικοί σύλλογοι της Ξάνθης. Το μπλόκο παραμένει στη γέφυρα του Νέστου επί της Εγνατίας Οδού, με καθημερινούς αποκλεισμούς από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το απόγευμα. Τώρα, στη Ροδόπη οι αγρότες έχουν μετακινηθεί στον κόμβο του Ιάσμου επί της Εγνατίας Οδού, λίγο πριν τα διόδια των Αμαξάδων, στο 20ο χιλιόμετρο Κομοτηνής-Ξάνθης και κλείνουν τον δρόμο από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι και από τις 19.00 το απόγευμα έως και τις 21.00 το βράδυ.

Στο μεταξύ κλειστό παραμένει επί 24ωρου βάσεως και το τελωνείο της Νυμφαίας, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο νομό Ροδόπης, αφού οι αγρότες βρίσκονται παρατεταγμένοι με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του οικισμού του Τυχερού, δίνοντας όμως τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα που θέλουν να περάσουν από τις δύο πλευρές των συνόρων, να απεγκλωβίζονται ανά δίωρο για 15 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας-Μακάζα δεν επιτρέπεται ακόμη η διέλευση φορτηγών και τουριστικών λεωφορείων και συνεπώς δεν δημιουργείται το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται σε άλλες συνοριακές διόδους της χώρας.

Εκπρόσωποι των 11 μπλόκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραβρέθηκαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας όπου αποφασίστηκε η κάθοδος στην Αθήνα για την προσεχή Παρασκευή. Αν και συμφωνούν με την απόφαση, εκφράζεται προβληματισμός για τη μεγάλη απόσταση που καλούνται να διανύσουν μέχρι την Αθήνα, καθώς και για το μέλλον και τη συνοχή των κινητοποιήσεων τους μετά την εξέλιξη αυτή.

Τέλος, καταβάλλονται προσπάθειες από τους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους ώστε να συγκεντρωθούν ενδιαφερόμενοι αγρότες που θα θελήσουν να μετάσχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής, κατεβαίνοντας με λεωφορεία στην Αθήνα.