Την πρόθεσή της να επισκεφθεί τη Λέσβο προκειμένου να συγχαρεί τους πολίτες που βοηθούν τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στο νησί και ειδικά την 85χρονη Αιμιλία Καμβύση, τη γιαγιά – σύμβολο του νησιού που τάισε με μπιμπερό μωρό  προσφυγόπουλο, εξέφρασε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

Η ιταλίδα πολιτικός που ουκ ολίγες φορές έχει επισημάνει το βαρύ φορτίο που σηκώνει η χώρα μας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών εξήρε την ανιδιοτελή προσφορά της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης, και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ θα επισκεφθεί τη Λέσβο το ερχόμενο Σάββατο.

«Θα επισκεφθώ την Λέσβο για να προσφέρω ένα δώρο και στην ηλικιωμένη γυναίκα η οποία θέλησε να δώσει γάλα σε ένα μικρό προσφυγόπουλο» δήλωσε η Λάουρα Μπολντρίνι και πρόσθεσε ότι:  «Η ογδονταπεντάχρονη αυτή γυναίκα η οποία έθρεψε το μικρό παιδί που μόλις είχε φτάσει στην Λέσβο, είναι το σύμβολο της Ευρώπης που σέβεται τις υποχρεώσεις, την αποστολή της και τις αξίες της. Το δώρο μου θα είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την πράξη της αυτή».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να αλλάξει, να αναθεωρήσει την οικονομική πολιτική της, η οποία οδήγησε στην κοινωνική αποσύνθεση». «Για τον λόγο αυτό-εκτιμά- η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται σαν να μην συνέβη τίποτα».

Η πρόεδρος του ιταλικού κοινοβουλίου πρόκειται να επισκεφθεί την Πέμπτη την Λευκωσία, και την Παρασκευή την Αθήνα.