Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποδεχθεί εναλλακτικούς χώρους για τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων, εάν αυτοί πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλάμπουράρης, συναντήθηκε με ε τους δημάρχους Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών και τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης. Μοναδική προϋπόθεση ότι θα πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων) και θα υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις παραχώρησης.

«Σε κάθε περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης, «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό».