Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα μεταβεί στη Βοστώνη προκειμένου να πάει σε εξειδικευμένη Ογκολογική κλινική η 28χρονη Ντένια Παράσχη από τη Ζάκυνθο, η ιστορία της οποίας έχει συγκινήσει  όχι μόνο την τοπική κοινωνία του νησιού αλλά το πανελλήνιο και έφτασε μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού, έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή Ζακύνθου και υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

Όπως μετέδωσε το τοπικό site imerazante.gr ο Στ. Κοντονής δήλωσε ότι: «Έχω κάνει την κυβέρνηση άνω-κάτω και άμεσα θα δρομολογηθεί το ζήτημα», ενώ όπως έγινε γνωστό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοντονή τον ενημέρωσε ότι παραχωρείται έτοιμο και εξοπλισμένο ιατρικά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να γίνει η μεταφορά της Ντένιας στη Βοστώνη. Επόμενη κίνησή του, όπως αποκάλυψε, προκειμένου να συνδράμει και οικονομικά είναι να απευθυνθεί στις ΠΑΕ προκειμένου να ενισχύσουν την 28χρονη Ντένια και οικονομικά.

Σύμφωνα με το imerazante.gr μέσα σε δυο μέρες οι Ζακυνθινοί, και όχι μόνο, ανταποκρίθηκαν με πρωτοφανή ανθρωπιά στο κάλεσμα της νεαρής Ντένιας που  πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά. Η Ντένια κοινοποίησε το πρόβλημά της με μια συγκλονιστικά διακριτική και αξιοπρεπή επιστολή με την οποία ζητάει τη στήριξη και τη βοήθεια του καθενός από εμάς προκειμένου να φύγει με ειδικό στελεχωμένο λιαρ τζετ άμεσα στο εξωτερικό.

Εκτός από μεμονωμένους πολίτες, σύλλογοι, σωματεία, φορείς και συλλογικότητες δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν και συγκεντρώνουν ήδη χρήματα. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όπου ο πατέρας της κοπέλας έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων χρημάτων.

Για την ιστορία της Ντένιας εστάλη επιστολή στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά, ενώ μεταφράστηκε για να αποσταλεί και στο Βατικανό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το imerazante.gr,  η ζακυνθινής καταγωγής πρώην Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος του ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, Ρόδη Κράτσα, ασκεί πιέσεις στον ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει τις δαπάνες μετακίνησης του κοριτσιού και της οικογένειας του στη Βοστώνη όπου θα γίνει η θεραπεία ενώ επιχειρεί να έρθει σε επαφή με την εκεί ομογένεια και να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβουν την υποδοχή και φιλοξενία της οικογένειάς της.

Πρωτοβουλία για οργανωμένη συγκέντρωση χρημάτων ανέλαβε και ο Δήμος που διοργανώνει μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα, εκδήλωση. Θα υπάρξει συνεργασία με ομάδες (τοπικά, αλλά και εκτός νησιού), ούτως ώστε να διοργανωθούν φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον εξής λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627