Να επιτρέψουν στους αγρότες να εισέλθουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας έστω για συμβολικούς λόγους, ζήτησε ο αγροτοσυνδικαλιστής και επικεφαλής των αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον οποίο είχε συνάντηση σήμερα το απόγευμα.

Το ίδιο αίτημα απηύθυναν σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

«Μου έθεσαν το αίτημα να υπάρχει μια συμβολική παρουσία τρακτέρ την Παρασκευή στην Αθήνα» δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής και επιβεβαίωσε ότι ήδη όμως είχαν δει τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη, Νίκο Τόσκα,  ο οποίος «δεσμεύτηκε ότι θα σκεφτεί η κυβέρνηση την πρόταση και θα απαντήσει αύριο το βράδυ.

«Σε αυτό έχουμε συμφωνήσει ότι αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα απαντήσει στο αίτημα αυτό» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντηση και σημείωσε ότι : «Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει κοινός τόπος να βρεθεί λύση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση.

Σε ερώτηση για το αν από την πλευρά των αγροτών τέθηκε συγκεκριμένος αριθμός τρακτέρ ο υπουργός αρκέστηκε να επαναλάβει ότι το αίτημά τους αφορά συμβολική παρουσία, αναφέροντας ότι αυτά μπορεί να είναι 20, μπορεί να είναι και 30 τρακτέρ.

Πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έστειλε μήνυμα σήμερα στους αγρότες ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φτάσουν με τα τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος καθώς θα παρέμβει η Τροχαία.