Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας την Παρασκευή, ούτως ώστε να αποτραπεί η κάθοδος των τρακτέρ των αγροτών στην Αθήνα για το προγραμματισμένο συλλαλητήριο.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, θα στηθούν οκτώ αστυνομικά μπλόκα σε τρεις ζώνες ώστε να εμποδίζουν τη διέλευση αγροτικών μηχανημάτων. Επίσης μπλόκα και κλούβες των ΜΑΤ θα στηθούν στα διόδια Αφιδνών – Ελευσίνας, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στον Άλιμο, στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, στο Λιμάνι του Πειραιά, με τελευταίο «ανάχωμα» στις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Για τα συλλαλητήρια μάλιστα αναμένεται να διατεθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής. Τα λεωφορεία που μεταφέρουν αγρότες θα σταθμεύουν στη Λεωφόρο Αθηνών και έξω από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, ενώ θα ενισχυθεί και η επιτήρηση στα μπλόκα των αγροτών ώστε να αποτραπεί η κάθοδος τρακτέρ στις επαρχιακές πόλεις.

Ταυτόχρονα, στελέχη του Λιμενικού θα αποτρέπουν την επιβίβαση στα πλοία αγροτικών μηχανημάτων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα οι αγρότες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και φορολογικό.