Μολονότι έχουμε φτάσει στον πέμπτο μήνα της σχολικής περιόδου τα κενά που υπάρχουν σε κάποια σχολεία της Ελλάδας καλά κρατούν.

Συγκεκριμένα νηπιαγωγείο στην Έμπαρο της Βιάννου σύμφωνα με το cretapost.gr, δεν έχει ακόμα νηπιαγωγό για να κάνει τα μαθήματα. Ακόμα, σημειώνεται πως την ίδια ώρα σε ολόκληρο τον νομό,  υπάρχουν πάνω από 17 κενά δασκάλων σε 12 ολοήμερα δημοτικά σχολεία καθώς και 27 κενά στα ολοήμερα νηπιαγωγεία.

Μάλιστα ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δώσει επιτέλους λύση στα εκπαιδευτικά κενά.

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου:

Παρά το γεγονός πως έχουμε ήδη διανύσει ένα μεγάλο μέρος της σχολικής χρονιάς στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν ακόμη κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που είναι απολύτως αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, με βάση τα στοιχεία των αιρετών μας (Θεόφιλου Λαμπρογιαννάκη- Γιάννη Μιχελάκη), υπάρχουν κενά στην πρωινή ζώνη στα δημοτικά σχολεία, κλειστά ολοήμερα τμήματα και σε αρκετά νηπιαγωγεία τα ολοήμερα τμήματα δε λειτουργούν.

Επίσης πολλά κενά έχουν δημιουργηθεί ‘όσον αφορά την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε Γαλλικά/Γερμανικά. Με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» να απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθεί άμεσα φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν στο νομό μας.

Τέλος, για άλλη μια φορά επισημαίνουμε πως η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κενών είναι να πραγματοποιηθούν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί προκειμένου το Δημόσιο Σχολείο να «ανασάνει» και να επικρατήσει το αυτονόητο, δηλαδή με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι Εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία.