Σε μια κίνηση χωρίς λογική προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη που το απόγευμα της Τρίτης, κάλεσε 100 αστυνομικούς που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ, η οποία και διαλύθηκε με εντολή του Νίκου Τόσκα, που επικαλέστηκε «έλλειψη δημοκρατικότητας» και είχαν μεταφερθεί στα ΜΑΤ, να επιστρέψουν στα προηγούμενα καθήκοντα τους και να επανασυσταθεί η ομάδα!

Στις 13 Οκτωβρίου του 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, με συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, την οποία μάλιστα είχε κατηγορήσει για έλλειψη δημοκρατικότητας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr, το απόγευμα της Τρίτης η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ κάλεσε 100 αστυνομικούς που υπηρετούσαν στη ΔΕΛΤΑ να παρουσιαστούν στην 13:00 το μεσημέρι στις υπηρεσίες τους με κράνη, εξοπλισμό και... τα παπάκια τους για να αναλάβουν υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στα Εξάρχεια.

Μάλιστα δόθηκε εντολή σε ακόμη 180 άτομα που είχαν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες, να είναι έτοιμοι για να επανενταχθούν στην ομάδα αν παραστεί ανάγκη.