Την εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ''κινείται σε λάθος κατεύθυνση'' διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.
 
Ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνο Κόλλια, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τους άλλους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων.

Στην διάρκειά της υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς εστιάζει σε μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να κινείται σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση και να συνδυάζεται με μεταρρυθμίσεις, τόσο στη φορολογία όσο και στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε, επίσης, για μια ακόμη φορά ότι τα επιμελητήρια έχουν ήδη αποστείλει στην κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κόλλιας επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει υπέρμετρες εισφορές που, σε συνδυασμό με τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, απομειώνουν το εισόδημα των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών.