Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κατέπεσε σε βραχονησίδα τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 αγνοούνταν από τις 2.45 τη νύχτα. 

Λίγο πριν από τις 8 βρεθηκαν κάποια συντρίμμια του ελικοπτέρου στη βραχονησίδα Κίναρος, από εκεί όπου εξέπεμψε το τελευταίο του στίγμα το ελικόπτερο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας και με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας η έρευνα είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του πληρώματος. 

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το πλήρωμα πρέπει να θεωρείται αγνοούμενο καθώς όπως είπε: 

Δεν τους έχουμε βρει ακόμα. Δεν δίνουμε ελπίδες αλλά δεν τους έχουμε βρει. 

Χαρακτηριστικό είναι και το tweet του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου: 

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε άσκηση και είχε απονηωθεί από φρεγάτα. Στο πλαίσιο της άσκησης το ελικόπτερο πέταγε σε πολύ χαμηλό ύψος, ενώ το πλήρωμά του δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί εντοπισμού με αποτέλεσμα να χαθεί το στίγμα το ελικοπτέρου. Το γεγονός αυτό, ενισχύει το σενάριο της ξαφνικής πρόσκρουσης.  

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετείχαν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα.

Αναλυτικά η πρώτη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού: 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ