Με μια αιχμηρή ανακοίνωση υπόδεχτηκε την είδηση για την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ το σωματείο ειδικών φρουρών της Ελληνικής αστυνομίας τονίζοντας πως «ο καλύτερος Δημοκρατικός έλεγχος» δια στόματος του κ. Τόσκα τα «εκδικητικά και τιμωριτικά κριτήρια» που εφάρμοζε η ΔΕΛΤΑ, αποδείχθηκαν επιχειρήματα πομφόλυγες στην ανάγκη του να παραδώσει «γη και ύδωρ» στα «παιδιά» που ήταν θύματα της σκληρότητας των αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, «Τα παιδιά  εκείνα που στελεχώνουν τη ΔΕΛΤΑ που διαπομπεύθηκαν και διασύρθηκαν, απαιτείται απύθμενο θράσος να τα καλείς μετά από λίγους μήνες να δημιουργήσουν όχι εκείνο που κατήργησες αλλά εκείνο που λεηλάτησες, φορτώνοντας τους τον ψόγο του ελλείμματος Δημοκρατικών ιδεωδών και τακτικών».

Καταλήγοντας ο κ. Ντούμας στρέφει τα πυρά του κατά του αναπληρωτή υπουργού δημόσιας τάξης, Νίκου Τόσκα, αναφέροντας πως:

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το έργο έχει ύφος "κωμωδίας" ευχόμαστε και θέλουμε να αποφύγουμε ένα θέαμα τραγωδίας.Σίγουρα μετά ταύτα θεωρώ αυτονόητο και οφείλει εκ των πραγμάτων ο κ. Υπουργός να αναφωνήσει "mea culpa" εξηγώντας και ερμηνεύοντας το προ μηνών mega culpa επανασυστήνοντας όμως τη ΔΕΛΤΑ,, χωρίς απομιμήσεις και υποκατάστατα.