Προσωρινά κρατούμενος, ύστερα από απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, κρίθηκε Ο 22χρονος μητροκτόνος από την Παραβόλα Αγρινίου, που την Δεύτερα μαχαίρωσε και σκότωσε τη μητέρα του.

Ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την απολογία αποφασίστηκε η προφυλάκιση του.

Τον 22χρονο συνόδευαν τα αδέλφια του και ο πατέρας του, που επίσης κατέθεσαν σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ο πατέρας της οικογένειας συνοδευόμενος από τον 18χρονο γιο επισκέφθηκαν τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας στο Αγρίνιο όπου κρατείται ο 22χρονος μητροκτόνος ενόψει της αυριανής απολογίας του. Από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπράκτως τη διάθεση να συμπαρασταθεί στο παιδί του, τον δράστη του φονικού. Φρόντισε για την υπεράσπιση, του μετέφερε ρούχα και φαγητό στα κρατητήρια και του είπε λόγια παρηγοριάς.

Στην κατάθεση του ο πατέρας ανέφερε ότι δεν γνώριζε πώς έγινε το συμβάν καθώς απουσίαζε στο Αγρίνιο ωστόσο ξεκαθάρισε πως στην οικογένεια υπήρχαν οι συνηθισμένες εντάσεις άλλα όχι σοβαρά ή άλλα προβλήματα.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα κρατητήρια, με τα δύο αδέλφια να αγκαλιάζονται, ήταν δραματικές. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr,  ο 18χρονος στην κατάθεση του υπήρξε επιβαρυντικός για τον αδερφό του καθώς μάλιστα του πρόσαψε πρόθεση και ζήτησε την τιμωρία του για το θάνατο της μητέρας τους. Ωστόσο όσο περνούν οι ώρες έρχονται δεύτερες σκέψεις και αντιλαμβάνεται πως δεν υπήρξε πρόθεση. Ενδέχεται μάλιστα να ζητηθεί να δώσει ο 18χρονος συμπληρωματική κατάθεση.

Πηγή φωτό: agrinionews.gr