Για το λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να συμμετάσχουν αύριο στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ταξιδεύουν αυτήν την ώρα περισσότεροι από 2.000 αγρότες απ’ όλη την Κρήτη.

Από τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνονταν στο λιμάνι της Σούδας, από όπου και παρέλαβαν τα εισιτήρια τους για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Στο χώρο του λιμανιού ύψωσαν τρία πανό και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί για το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσαν αγροτοσυνδικαλιστές στην Αθήνα από τα Χανιά ταξιδεύουν περίπου 300 αγρότες, ενώ στο πλοίο επιβιβάστηκε και ένα αγροτικό αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με αγρότες άλλων περιοχών της χώρας και μετά θα φθάσουν στην πλατεία Συντάγματος ενώ οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια θα μεταβούν απευθείας στο Σύνταγμα.

Με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά αναχώρησαν και περίπου 2.000 αγρότες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικαλιστών τους.

Εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο, τη Μεσαρά και άλλες περιοχές του νομού, καθώς και αγρότες από την Ιεράπετρα, τη Σητεία, τη Νεάπολη και το Οροπέδιο Λασιθίου κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι αγρότες επιβιβάσθηκαν στα πλοία «Κύδων» της ΑΝΕΚ και «Κνωσός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών, χωρίς τρακτέρ και αναχώρησαν στις 21:00 και 21:30 αντίστοιχα από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Μετά την άφιξή τους στον Πειραιά το πρωί της Παρασκευής, θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν και να πραγματοποιήσουν κατάληψη, όπως αναφέρουν, ενώ αργότερα θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση, και παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το θέμα της επιστροφής τους στο Ηράκλειο.