Βαρύ πένθος και θλίψη σκέπασε τη χώρα από την πτώση του ελικοπτέρου τύπου Agusta Bell που κατέπεσε χθες τα ξημερώματα στην Κίναρο, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση στη βραχονησίδα. Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σωροί, αγνοείται ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Πανανά, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, υποπλοίαρχο, και Ελευθέριο Ευαγγέλου, ναυτίλο ανθυπασπιστή. Ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης αγνοείται και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του, από ειδικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη σταμάτησαν όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής.

Ωστόσο, οι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων, θα διανυκτερεύσουν απόψε στην περιοχή των συντριμμιών. Επίσης, στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που έχουν εντοπιστεί, θα μεταφερθούν σήμερα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή.

Κωνσταντίνος Πανανάς

Ο Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, ένας εκ των τριών χειριστών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 34 ετών γεννηθείς το 1982.

Στο σπίτι του στην Άρια Ναυπλίου έσπευσαν από νωρίς συγγενείς και φίλοι, καθώς συνάδελφοί του από το Πολεμικό Ναυτικό.

Η οικογένεια έχει βυθιστεί στη θλίψη, ενώ σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο αξιωματικός, σύμφωνα με το parapolitikaargolida.gr, επιβιβάστηκε τελευταία στιγμή στο μοιραίο ελικόπτερο καθώς το δικό του είχε παρουσίασει βλάβη. Η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι τους...

Η αγάπη του για την πατρίδα και τις ένοπλες δυνάμεις που υπηρετούσε με υπερηφάνεια φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανέβαζε στο Facebook. Στη μία από αυτές, φαίνεται ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο δεν διακρίνεται αν πρόκειται για αυτό που συνετρίβη στην Κίναρο, ενώ η άλλη είναι πιθανότατα μέσα από το ελικόπτερο λίγο πριν την προσγείωση σε πολεμικό πλοίο, η οποία ανέβηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2015.

Αναστάσιος Τουλίτσης

Ο δεύτερος εκ του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν ο 37χρονος  κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης. Πρόκειται για ένα έμπειρο πιλότο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης. Γεννηθείς το 1979 ήταν παντρεμένος.

Ένας νέος άνθρωπος, με τεράστια ενέργεια και αγάπη για τη ζωή, αλλά και τον Θεό, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες στο προσωπικό του προσφίλ, όπου εκτός από τα ταξίδια και τις στιγμές με τους φίλους του, έχει ανεβάσει και μέσα από το ελικόπτερο με το οποίο πετούσε. Πάντα "δίπλα'' του ο Άγιος που είχε ως φυλακτό στις πτήσεις του. 

Ελευθέριος Ευαγγέλου

Ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1980, έγγαμος με μια κόρη 8 ετών. 

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου στο άκουσμα της είδησης ότι ο ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα δυτικά της Λέρου, στη νησίδα Κίναρος, κατάγεται από γνωστή οικογένεια του νησιού. Πρόκειται για τον Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο-χειριστή ραντάρ, 36 ετών. 

Οι γονείς του άτυχου ανθυπασπιστή κατάγονται από το νησί και ο ίδιος το επισκεπτόταν αρκετές φορές για διακοπές την θερινή περίοδο. Η είδηση προκάλεσε βαρύ πένθος στη Λέρο.
 
Σημειώνεται ότι η νησίδα Κίναρος όπου συνεντρίβη το ελικόπτερο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λέρου.