Βρέθηκε έπειτα από 24 ώρες η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου Agusta Bell, Αναστάσιου Τουλίτση, που κατέπεσε χθες στο Αιγαίο. Βαρύ πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, η σορός του εντοπίστηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν χθες και οι σοροί του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου ΕυαγγέλουΤα σωστικά συνεργεία άρχισαν ήδη τη διαδικασία περισυλλογής της σορού. Στις πολύωρες έρευνες συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Οι σοροί των άλλων δύο μελών του πληρώματος ταυτοποιήθηκαν χθες και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής της σορού του κυβερνήτη, οι σοροί θα μεταφερθούν στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι αρμόδια επιτροπή έχει ήδη αναλάβει το έργο της διερεύνησης των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος, ενώ στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος. Κατόπιν τούτου, οι σημερινές ορκωμοσίες των νεοσύλλεκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Ποιοι ήταν οι τρεις αξιωματικοί

Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος.

Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο.

Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί.

Το χρονικό της τραγωδίας

επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς, από την οποία είχε απονηωθεί, στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου. 

Στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα. 

Χθες το μεσημέρι εντοπίστην οι σοροί των δύο αξιωματικών και σήμερα και αυτή του κυβερνήτη, ενώ ο επίλογος θα γραφτεί με τις κηδείες τους.