Δικογραφία για απόπειρα απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφία σε χρήση υπολογιστικών συστημάτων σχηματίστηκε σε βάρος ενός 64χρονου, ο οποίος κατάφερε να υποκλέψει προσωπικά στοιχεία ιδιώτη αποκτώντας προσβαση σε τραπεζικό του λογαριασμό που διατηρεί σε τράπεζα του εξωτερικού και επιχείρησε να μεταφέρει στον λογαριασμό του το ποσό των 29.700 ευρώ.

Η  διερεύνηση   της   υπόθεσης   ξεκίνησε   ύστερα   από καταγγελία του  ιδιώτη, ο οποίος αντιλήφθηκε την ύπαρξη αλληλογραφίας με τραπεζικό ίδρυμα του  εξωτερικού,  στην οποία ουδέποτε είχε προβεί ο ίδιος. Ύστερα από επικοινωνία με υπαλλήλους της τράπεζας, διαπίστωσε ότι άγνωστος είχε εισβάλει στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και είχε αποστείλει πλαστή εντολή στην τράπεζα, προσκείμενου να πετύχει την μεταφορά 29.700 ευρώ σε λογαριασμό  Ελληνικής τράπεζας.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε απο αστυνομικούς της δίωξης πρόεκυψε η εμπλοκή 64χρονου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  δύο  σκληροί δίσκοι και ταυτοποιήθηκε η αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την τράπεζα του εξωτερικού.