Αναχώρησε σήμερα για τη Βοστώνη η Ντένια Παράσχη από τα Ζάκυνθο, η οποία συγκίνησε το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας της. Το Ωνάσειο της ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση», ενώ η οικογένειά της εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη της για όσους βοήθησαν την 28χρονη να πραγματοποιήσει το ταξίδι της ελπίδας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στη Βοστώνη, η 28χρονη που πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά, αναμένεται να συνεχίσει τις ιατρικές εξετάσεις και να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση της Ντένιας Παράσχη έφτασε μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή Ζακύνθου και υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παραχώρησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου η κοπέλα να μεταβεί στη Βοστώνη

Ωνάσειο: Γρήγορη ανάρρωση Ντένια

Σε ανακοίνωσή του το Ωνάσειο, στο οποίο νοσηλευόταν η Ντένια, αναφέρει πως αφού της εξήγησαν τους πιθανούς κινδύνους του ταξιδιού, συστήθηκε η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ωνασείου:

Η ασθενής Διονυσία Παράσχη εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 25/1/2016 καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.

Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή.

Στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.

Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το Νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση.

Οικογένεια Ντένιας: Οι λέξεις ίσως δεν αρκούν για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη μας

Σε ανακοίνωσή της, που αναρτήθηκε στο Facebook, η οικογένεια της 28χρονης Ζακυνθινιάς τονίζει:

«Είμαστε τόσο συγκινημένοι, όσο και έκπληκτοι με την αμεσότατη ανταπόκριση και στήριξή σας. Γι’ αυτό, θέλουμε να είμαστε έντιμοι απέναντι σε όλους εσάς που μας στηρίξατε. Το ποσό που έχετε μέχρι τώρα συγκεντρώσει πιστεύουμε ότι είναι προς το παρόν αρκετό για τη δαπάνη της νοσηλείας της Ντένιας. Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσαμε να σταματήσετε να συνεισφέρετε οικονομικά από εδώ και πέρα. Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη διοργανωθεί, θα παρακαλούσαμε να δοθούν για κάποιον άλλο καλό σκοπό. Το ακριβές ποσό που έχει συλλεγεί, θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες (λόγω εμβασμάτων από το εξωτερικό), έτσι ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα. Αναμένουμε να διευθετηθούν κάποια διαδικαστικά θέματα και ελπίζουμε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων σύντομα να βρεθούμε στη Βοστώνη. Οι λέξεις ίσως δεν αρκούν για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη μας απέναντι στον καθέναν από εσάς που βοήθησε να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα της Ντένιας».