Στην ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περνά το κτήριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ύστερα από τα υπέρογκα χρέη που είχε παρουσιάσει. Η αδυναμία του οργανισμού να ανταποκριθεί στα δάνεια που έλαβε παλιότερα τα οποία αγγίζουν τα 230 εκατ. Ευρώ, έφερε την κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής.

Έτσι, μια νέα σελίδα ανοίγει σήμερα για την ιστορία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) μετά την ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας που κατέθεσαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών περιέρχεται εξολοκλήρου στην ευθύνη του δημοσίου, διευρύνοντας τις δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου για πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, υψηλής πάντοτε ποιότητας, αλλά και συνεργειών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών.


Στόχοι του ΟΜΜΑ είναι να διευρυνθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενεί, ώστε να περιλαμβάνουν όχι μόνο την κλασική μουσική, στην οποία είχε το Μέγαρο ειδικευθεί με υψηλή ποιότητα, αλλά ενδεχομένως και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ανάλογων υψηλών προδιαγραφών,

τόνισε στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς

Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει ήδη στεγαστεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε συζητήσεις για τη στέγαση και του Θεατρικού Μουσείου. Ο υπουργός επεσήμανε:

Το πραγματικά σημαντικό αυτό κτήριο εντάσσεται στο σύνολο των κτηρίων και των υποδομών του ΥΠΠΟΑ, ώστε η ανάπτυξη του πολιτισμού στη χώρα μας να έχει κατά ενιαίο τρόπο τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να αξιοποιήσει ένα σύνολο κτηριακών υποδομών που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου,

Οι εργαζόμενοι του ΟΜΜΑ εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο και ελήφθη μέριμνα ώστε η μισθολογική προσαρμογή τους να είναι όσο το δυνατόν ηπιότερη. Τίθεται, δε, τέλος στο καθεστώς των υπέρογκων αμοιβών των διευθυντικών στελεχών, οι αποδοχές των οποίων θα έχουν πλέον ως πλαφόν τις αμοιβές των Γενικών Διευθυντών Υπουργείων και μόνο κατ’ εξαίρεση τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.