Υπέρ της δημιουργίας Κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο 561 στην περιοχή της Θέρμης εκφράστηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετέφερε την εν λόγω πρόταση κατά της διαδοχικές συναντήσεις του με τον γενικό γραμματέα Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, Βασίλη Παπαδόπουλο και την συντονιστική επιτροπή κατοίκων των Διαβατών.

«Σε καμία περίπτωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν συμφωνεί στο να γίνει το κέντρο αυτό εντός του αστικού ιστού. Άρα λοιπόν, προτάσεις όπως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το παλιό 424, ή το κτίριο της ΥΦΑΝΕΤ στην Τούμπα που προτάθηκαν από συγκεκριμένο δήμαρχο, δεν είναι κάτι με το οποίο η Περιφέρεια συμφωνεί», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μετά τη συνάντηση του με τον κ. Παπαδόπουλο. Πρόσθεσε δε, ότι δεν είχε προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και πως μετέφερε σχετικά στον γενικό γραμματέα τη δυσαρέσκεια του: «Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μιας πόλης, ή μιας περιοχής χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας» είπε.