Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει την επιθετική συμπεριφορά ενός σεκιούριτι του ΗΣΑΠ σε έναν άνδρα από την Αφρική.

Το βίντεο τράβηξε από το κινητό της τηλέφωνο μια επιβάτιδα και το ανήρτησε στο YouTube. 

Ο άνδρας έχει επιβιβαστεί σε ένα σχεδόν άδειο βαγόνι μεταφέροντας μια μεγάλου μεγέθους τσάντα με τα πράγματά του. Ο υπάλληλος του ΗΣΑΠ τον πλησιάζει και με έντονο ύφος του λέει ότι πρέπει να μεταφερθεί στο τελευταίο βαγόνι του συρμού το οποίο είναι για τα ποδήλατα καθώς δεν πρέπει να έχει την αποσκευή του εκεί. Τα αίματα άναψαν όταν ο αφρικανός μετανάστης αρνήθηκε να μεταφέρει τις αποσκευές του καθώς στο σημείο που τις έχει αφήσει δεν ενοχλούν κανέναν, την ώρα μάλιστα που το βαγόνι είναι άδειο.

Τότε με επιθετική συμπεριφορά ο σεκιουριτάς μπαίνει στο βαγόνι και σπρώχνει τα πράγματα φωνάζοντας με ύφος πως "εγώ κάνω κουμάντο εδώ" και "έλα βγάλτα έξω".

Στο σημείο αυτό της λεκτικής διαμάχης παρενέβη μια γυναίκα λέγοντας στον υπάλληλο να φωνάξει την αστυνομία για να διευθετήσει το ζήτημα καθώς πουθενά δεν αναγράφεται κάποιος κανονισμός για τις αποσκευές. Μάλιστα η γυναίκα ισχυρίζεται ότι οι αποσκευές είναι δικές της και ζητεί να έρθει η αστυνομία.

Τελικά ο ένθερμος υπάλληλος βγήκε από τον συρμό και το δρομολόγιο ξεκίνησε κανονικά. Ωστόσο το βίντεο μέσα σε λίγες ώρες έχει κάνει χιλιάδες views με τους χρήστες των social media να καταγγέλουν την ρατσιστική συμπεριοφορά του υπαλλήλου του ΗΣΑΠ.