Στις ελληνικές αρχές παραδόθηκε 58χρονος άνδρας που καταζητούνταν για πλαστογραφία.

Πρόκειται για τον 58χρονο Ι.Κ. ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα Διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου με πλαστά πτυχία!

Χθες ο άνδρας παραδόθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τις Αρχές των Η.Π.Α. στις Ελληνικές Αρχές. Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (21) μηνών για τα ανωτέρω αδικήματα και είχε καταχωρηθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Interpol.

Ο 58χρονος, συνελήφθη στις Η.Π.Α. για παραβίαση των όρων διαμονής και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών παραδόθηκε στη χώρα μας.

Η υπόθεσή του είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια όταν ένας πολίτης της Σκύρου τον είχε καταγγείλει  στο υπουργείο Υγείας. Ο φερόμενος ως γιατρός ακολουθούσε σύμφωνα με την καταγγελία μια προκλητική ζωή καθώς του άρεσε ο τζόγος, κυκλοφορούσε με μια κατακόκκινη Ferrari και είχε ακόμα και ιδιωτικό αεροπλάνο!

Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη αποκαλύφθηκε ότι οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί.

Ο άνδρας διέφυγε στην Αμερική όπου και τελικά συνελήφθη καθώς παραβίασε τους όρους διαμονής. Τότε οι αμερικανικές αρχές ανακάλυψαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και κατόπιν συνεννόησης με τις ελληνικές αρχές εκδόθηκε στην χώρα μας.