Σε διάσπαση και τριχοτόμηση έχουν πλέον οδηγηθεί οι αγρότες ​διαχωρίζοντας τη θέση τους και τα αιτήματά τους ο ένας από τον άλλον, ενώ παράλληλα διεκδικούν να αποτελέσουν ο καθένας από την πλευρά του τον προνομιακό συνομιλητή του Πρωθυπουργού σε συνάντηση που αναμένεται συντόμως.

Αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων που φέρεται να εκπροσωπούν περίπου 700 τρακτέρ σε όλη την Ελλάδα (διατηρούν ιδιαίτερη δύναμη μπλόκα των Κερδιλίων και του Παγγαίου Δράμας) κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο Πρωθυπουργικό γραφείο.

Το δεύτερο μέτωπο αποτελούν οι αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ με την κύρια δύναμή τους περίπου 1700 τρακτέρ να έχει αναπτυχθεί στη Νίκαια Λάρισας ενώ έχουν ιδιαίτερη παρουσία και σε περίπου άλλα 20 μπλόκα στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Είναι το μέτωπο που πρωταγωνίστησε στην κάθοδο μερίδας αγροτών στο Σύνταγμα. Απαιτούν να αποσύρει η Κυβέρνηση το ασφαλιστικό και το φορολογικό και μετά να υπάρξει διάλογος.

Το τρίτο μέτωπο αποτελούν οι αγρότες στα Τέμπη με περίπου 1100 τρακτέρ ( οι περισσότεροι διάκεινται φιλικά προς τη ΝΔ) ενώ φέρεται να ελέγχουν κι άλλα περίπου 33 μπλόκα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα( Μικροθήβες Μαγνησίας,Προμαχώνας κλπ).Εχουν ήδη αποστείλει κατάλογο αιτημάτων στον Πρωθυπουργό από τον οποίο αναμένουν να τους ορίσει ραντεβού για συνάντηση μαζί τους.