Στην ανανέωση της ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Βρετανούς, που επισκέπτονται την Ελλάδα, προχώρησε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο δρόμων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας μας.

Όπως επισημαίνεται στην ανανεωμένη οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ, «αγρότες συνεχίζουν να μπλοκάρουν μια σειρά κύριων δρόμων σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και περιστασιακές δυσκολίες στην πρόσβαση σε λιμάνια και αεροδρόμια». 

Μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στα μπλόκα των αγροτών της Αθηνών-Θεσσαλονίκης και Αθηνών-Πατρών, καθώς και σε προβλήματα σε εισόδους και εξόδους της Αττικής Οδού. 

Στη συνέχεια, σημειώνεται πως στην Ελλάδα συχνά πραγματοποιούνται απεργίες και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ως αντίδραση στις εξελίξεις από τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστώτες της.

Επιπλέον, στην ταξιδιωτική σύσταση αναφέρεται ότι το νόνισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ, ωστόσο το ΥΠΕΞ της Βρετανίας συμβουλεύει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους και άλλα μέσα πληρωμής, όπως πιστωτικές κάρτες

«Η Ελλάδα επέβαλε στις 28 Ιουνίου 2015 capital controls και εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί σε ορισμένες τραπεζικές υπηρεσίες», προσθέτει.

Σε άλλο σημείο, γίνεται αναφορά στις αυξημένες προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου, ενώ το βρετανικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης είναι αυξημένος.