current views are: 6

15 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση18:26

Ρήγμα στους αγρότες – «Με Δούρειους Ίππους θέλουν να γκρεμίσουν το κίνημα»

Ρήγμα στο αγροτικό κίνημα έχει δημιουργήσει η πρόταση που κατέθεσαν σήμερα κάποια μπλόκα και εκπροσωπεία αγροτών στον πρωθυπουργό με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρη Δημογιάννη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εκ μέρους συναδέλφων τους.

Δημοσίευση 18:26’

Ρήγμα στο αγροτικό κίνημα έχει δημιουργήσει η πρόταση που κατέθεσαν σήμερα κάποια μπλόκα και εκπροσωπεία αγροτών στον πρωθυπουργό με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρη Δημογιάννη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εκ μέρους συναδέλφων τους.

Ρήγμα στο αγροτικό κίνημα έχει δημιουργήσει η πρόταση που κατέθεσαν σήμερα κάποια μπλόκα και εκπροσωπεία αγροτών στον πρωθυπουργό με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρη Δημογιάννη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εκ μέρους συναδέλφων τους.

Άστραψε και βρόντηξε ο Χρήστος Σιδερόπουλος από το μπλόκο των Τεμπών μιλώντας στο Newpost όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «εντεταλμένους του υπουργού» και μια κίνηση που είχε σκοπό «να διασπάσει το κίνημα».

«Αυτό το υπόμνημα προετοιμάστηκε σε πλήρη συζήτηση και συνεννόηση με τον κ. Αποστόλου» σημείωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής και τόνισε ότι «είναι εντεταλμένοι του υπουργείου για να δημιουργήσουν διάσπαση στο κίνημα των μπλόκων».

Σε συνεννόηση με τον Αποστόλου

«Είναι ντροπή να χρησιμοποιούν δημόσιες σχέσεις, γιατί από το 2009 το μόνο που κάνουν ο Παναής, ο Γκόντιας, ο  Δημογιάννης, ο Σπανούλης, ο Πρεβεράτος, ο Καμπούρης είναι να κάνουν μόνο δημόσιες σχέσεις. Δυστυχώς για τους αγρότες ακόμα μια φορά απέδειξαν πως ό,τι έκαναν το 2009 σε συνεννόηση με την κ. Μπατζελή το κάνουν τώρα σε συνεννόηση με τον κ. Αποστόλου» δήλωσε ακόμα και υπογράμμισε ότι το μόνο που έκαναν καταθέτοντας αυτό το υπόμνημα και ενώ ήδη υπάρχει επιστολή προς τον πρωθυπουργό είναι να «δημιουργούν πρόβλημα».

«Αυτή η κίνηση των συγκεκριμένων συναδέλφων δεν αποσκοπεί στο να αποδώσουν μόνο τα αιτήματα και να γίνει μια συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Είναι μια φοβερή κίνησή τους στη λογική της δημοσιότητας και είναι αυτοί που από το 2009 όταν δημιουργήθηκε αυτό το πανελλαδικό όργανο ξαναδημιουργούν το ίδιο πράγμα» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «είναι αυτοί οι ίδιοι που στη Σίνδο Θεσσαλονίκης δημιούργησαν όλη τη φασαρία για να καταλάβουν το μικρόφωνο, να βγουν φωτογραφίες, για να δημιουργήσουν θέμα στο κίνημα».

Παράλληλα όπως κατήγγειλε ο ίδιος μέσα στην επιστολή έχουν συμπεριλάβει ονόματα αγροτών, αγροτικούς συλλόγους, λαΪκές αγορές και φωτοβολταϊκά που δεν εκπροσωπούν μπλόκα και ως παράδειγμα έφερε το Συντονιστικό Μακεδονίας – Θράκης, που όπως είπε «έχει αποσύρει την υποστήριξη γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τη συμπεριφορά τους».

«Αυτό είναι μια πλεκτάνη, είναι μια κοροϊδία και αν νομίζει ο κ. Αποστόλου και η κ. Γεροβασίλη με αυτούς τους Δούρειους Ίππους ότι θα γκρεμίσουν το κίνημα είναι πολύ γελασμένοι», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως φέρεται να έχει κλειδώσει συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών από τα Τέμπη και άλλες περιοχές με τον πρωθυπουργό, αφού επιστρέψει από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

«Ο καθένας κρίνεται με την πορεία του και αυτά που διεκδικεί»

Σε πιο ήπιους τόνους ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας σημείωσε ότι : «Δεν έχω κανένα σχόλιο. Ο καθένας κρίνεται με την πορεία του και αυτά που διεκδικεί». Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής καταγγέλλει ότι κάποιοι από τους αγρότες των μπλόκων που ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, είναι διορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, πήγαινε πάντα στα συγκεκριμένα μπλόκα…

Όπως είπε σε συνεργασία με άλλα μπλόκα έχουν συμπυκνώσει όλα τα αιτήματα σε πέντε. «Εμείς αυτό που ζητάμε είναι:  να αποσυρθεί το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης, να υπάρξει αφορολόγητο,  να μειωθεί το κόστος παραγωγής με πετρέλαιο transit, να προστατευθούν τα χωράφια που είναι υποθηκευμένα στην αγροτική τράπεζα να μην ισχύσει ο φόρος για το κρασί. Αυτά είναι τα δικά μας αιτήματα, τα ξέρει η κυβέρνηση εδώ και δυόμιση μήνες», σημείωσε και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων..

Μιλώντας, πάντως το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Mega, έκανε λόγο για «προθύμους να ανέβουν στα σκαλιά του Μαξίμου» και διορισμένους.

Και τρίτη πρόταση από αγρότες της Πελοποννήσου

Μια άλλη πρόταση διαλόγου από τους αγρότες της Πελοποννήσου, με τους οποίους αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συνταχθούν μπλόκα και από άλλες περιοχές της χώρας, πρόκειται να σταλεί τις επόμενες ώρες στο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε στο Newpost ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μάνης και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου Δημήτρης Δημητριάδης η πρόταση αυτή αναμένεται να σταλεί τις επόμενες ώρες στο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε «η διαφορά μεταξύ ημών είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κατέθεσαν την πρόταση ασχολούνται με τον αγροτοσυνδικαλισμό χρόνια».

«Εμείς δεν θέτουμε θέμα διορίας. Εμένα τουλάχιστον αυτά μου φαίνονται χαζά» είπε ακόμα σχετικά με το αν δίνουν και αυτοί κάποιο χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση να απαντήσεις στις προτάσεις τους. Όπως ανέφερε «όσο ο πρωθυπουργός δεν μας δέχεται τόσο οι κινητοποιήσεις εντείνονται και έχει αποκλειστεί όλη η Ελλάδα».

Ωστόσο, συμπλήρωσε, ότι τα θέματα είναι κοινά σε πολλά σημεία. «Απλά υπάρχουν δυο – τρία κομμάτια τα οποία έχουν διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα το μπλόκο της Νίκαιας δεν θέλει το κομμάτι που αναφέρεται στον ορισμό του κατ’ επάγγελμα αγρότη ενώ εμείς όπως και άλλα μπλόκα θέλουμε. Άλλο παράδειγμα είναι ότι άλλοι μιλάνε για δύο ταμεία ενώ εμείς λέμε να μείνει ως έχει», διευκρίνισε. 


σχετικα αρθρα