Κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν καταγράφηκε σήμερα στο hot spot στη Μόρια, αλλά και στο κέντρο διαμονής στον Καρά Τεπέ, στη Λέσβο.

Από χθες, μέχρι και σήμερα στις 9:00 το πρωί καταγράφηκαν μόλις 15 άτομα. Ανάλογα κινούνταν οι αριθμοί των αφίξεων και τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με τις αρχές που δεν μπορούν να αποδώσουν τις πολύ χαμηλές αριθμητικά, αφίξεις μόνο στις καιρικές συνθήκες, συνολικά από την περασμένη Τετάρτη στη Λέσβο πέρασαν συνολικά λιγότεροι από 300 φυγάδες. Ενώ εντυπωσιακό είναι ότι σήμερα που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στο hot spot δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης!

Στο μεταξύ ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες στο τρίτο σταθμό καταγραφής και πιστοποίησης που η λειτουργία του από αύριο ανεβάζει σε 3.000 τον αριθμό των όσων μπορούν να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν ημερησίως. Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημιουργία στο hot spot της Μόριας και τέταρτου σταθμού που θα ανεβάσει συνολικά σε 4.000 τη μέρα τον αριθμό των όσων θα μπορούν με ασφάλεια να καταγράφονται και να πιστοποιούνται καθημερινά.