Τη δέσμευση της Θεανώς Φωτίου για την άμεση καταβολή των οφειλομένων των τριών πρώτων μηνών του 2015 απέσπασαν οι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές.

Μετά από συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό, η Παναγιώτα Αγγελίδη, κοινωνική λειτουργός στο κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Γαλατσίου, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε:

Στο ραντεβού που κάναμε με την κα Φωτίου, μας ενημέρωσε ότι για το οικονομικό κομμάτι που είναι το τρίμηνο που είμαστε απλήρωτοι για το 2015, θα πληρωθούμε άμεσα. Οπότε, αν όλα τα δικαιολογητικά από τις ΜΚΟ είναι σωστά, σε περίπου 15 ημέρες θα πληρωθούμε. Από κει και πέρα, για το τρέχον διάστημα του 2016, η διαδικασία έχει ξεκινήσει και αναμένουμε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συμβασιούχους, η υπουργός δεν δεσμεύτηκε στο εάν θα παραμείνει το υπάρχον προσωπικό, μετά τον Ιούνιο, που λήγουν οι συμβάσεις τους.

Ειδικότερα, η κ. Αγγελίδη επεσήμανε:

Το δεύτερο σκέλος της συνάντησης που ήταν ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ και η συνέχιση των δομών αυτών, μέχρι το 2020, η ενημέρωση ήταν ότι δεν μπορούν, παρά να βγάλουν νέες προκηρύξεις, ώστε να προκηρυχθούν ξανά όλες οι θέσεις και οι δομές. Θα δημιουργηθούν κάποιες καινούργιες δομές, ενώ θα καταργηθούν κάποιες άλλες.

«Είχαν, βέβαια, μια καλή διάθεση στο να προσπαθήσουν να μοριοδοτήσουν το υπάρχον προσωπικό. Σίγουρα, βέβαια, δεν θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο, γιατί κλείνουν αρκετές δομές, ανοίγουν κάποιες άλλες, αλλά σε άλλους δήμους. Κι αυτό στην επαρχία είναι μεγαλύτερο πρόβλημα» κατέληξε.