Διχασμένοι μεν, μετά την χθεσινή πρωτοβουλία της κίνησης μερίδας συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό στην κυβέρνηση, στα μπλόκα δε, εξακολουθούν να παραμένουν οι αγρότες, εμμένοντας στην απόφασή τους για απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου. 

Συνεχίζονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα τα μπλόκα και οι καταλήψεις κόμβων, την στιγμή που στην κυβέρνηση εκφράστηκε αισιοδοξία για την ενέργεια της παράδοσης των προτάσεων. 

Κλειστά επ’ αόριστον παραμένουν τα Τέμπη, η Νίκαια, η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, η Εγνατία οδός στο ύψος των Κερδυλλίων Σερρών και της Χρυσούπολης Καβάλας, η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας, τα διόδια των Μαλγάρων, το Κάστρο Βοιωτίας και η λεωφόρος Μαρκοπούλου πριν από τον κόμβο της Αττικής οδού. 

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Κρήτη, με τους αγρότες να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αποκλείοντας δύο φορές την ημέρα την εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου.

Αυτό αποφασίστηκε από τους αγρότες και και τους κτηνοτρόφους, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι παραμένουν στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» κλείνοντας, από σήμερα Τρίτη, την εθνικη οδό από τις 12 έως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα.

Παράλληλα, όπως  έκαναν γνωστό για τις παραπέρα δράσεις τους αναμένουν τις αποφάσεις του αυντονιστικού τους σε σύμπλευση με το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία. 

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες θέλουν να έχει συνταχθεί υπόμνημα και από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιήσει πότε θα το στείλουν στην κυβέρνηση, καθώς επιδίωξή τους είναι να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές από μπλόκα σε όλη την χώρα. 

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι αγρότες που αρνούνται το διάλογο αν δεν αποσύρει η κυβέρνηση τα προσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Πρόκειται για το μπλόκο της Νίκαιας και τα άλλα 67 που πραγματοποίησαν την κινητοποίηση την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Μάλιστα, σε χθεσινή σύσκεψη αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και σήμερα Τρίτη θα κλείσουν στις 4 το απόγευμα και για δύο ώρες την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ. 

Επιπλέον, αύριο θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες στην Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.