Να παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μπράλου αποφάσισαν οι αγρότες της Φθιώτιδας, έχοντας κυριολεκτικά κόψει την Ελλάδα στα δύο.

Νωρίτερα, σε ένδειξη καλής θέλησης άνοιξαν για λίγη ώρα έναν βοηθητικό δρόμο για να περάσουν λεωφορεία και μεγάλα φορτηγά, αν και όπως μετέδωσε νωρίτερα το newpost, το Συντονιστικό της Φθιώτιδας και του Δομοκού τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η διέλευση σε κανένα όχημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο ασθενείς και νεκροί θα περνάνε».

Ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας των ΙΧ εξελίσσεται μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, και κατευθύνονται κυρίως προς την Άμφισσα, στη συνέχεια προς Δελφούς-Αράχωβα και συνεχίζουν για Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά αυτοκίνητα ακινητοποιούνται από την τροχαία σε διάφορα σημεία είτε του εθνικού είτε του επαρχιακού δικτύου, ενώ οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων, αλλά με με αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μία ωρα.

Στη συνέλευσή τους, τα τέσσερα μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας που βρίσκονται στον Μπράλο αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες, και ορισμένοι από αυτούς μιλούν για επανάληψη του ίδιου σκηνικού για αύριο, κάτι όμως που αναμένεται να αποφασιστεί αργά το βράδυ η αύριο το πρωί.