Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες κατά της κυβέρνησης, καθώς σήμερα «έκοψαν» την χώρα στα δύο αφού προχώρησαν σε μπλόκο στο Μπράλο μέχρι αργά το βράδυ και έκλεισαν επ' αόριστον τη νέα και την παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό. Έρχεται πλήρης αποκλεισμός της Μαγνησίας από αύριο. 

Στον Μπράλο ωστόσο ενώ αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι ο κόμβος στην Εθνική θα έμενε κλειστός μέχρι τα μεσάνυχτα, τελικά υπό των φόβο επεισοδίων, άνοιξαν τον δρόμο λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Αγρότες και κάτοικοι κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί επέτρεψαν σε φορτηγά να περάσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, αλλά και έντονες αντιδράσεις εναντίον της αστυνομικής δύναμης που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Η αστυνομία, όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, επέστρεψε -χωρίς να ενημερώσει κανέναν από το μπλόκο- σε οχήματα να περάσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν για κάποιες ώρες τεράστιες ουρές στο Μπράλο.

Οι αγρότες κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ ότι έπαιξε ύποπτο παιχνίδι ώστε να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός και ένταση με τους οδηγούς και τους κατοίκους των γύρω περιοχών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες, και οι τελευταίοι απέσυραν τα τρακτέρ στις 9:30 το βράδυ από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν.


 

Παραμένουν στα μπλόκα 

Σε συγκρουσιακή κατεύθυνση κινούνται και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών οι οποίοι προχωρούν από την Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη στην συνέλευση των αγροτών που έγινε στις Μικροθήβες σήμερα κατά την οποία οι αγρότες αποφάσισαν τον πλήρη αποκλεισμό ακόμη και των παραδρόμων που εξυπηρετούσαν τις συγκοινωνίες, αφού ο κόμβος παραμένει κλειστός από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πιο αναλυτικά, οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών πήραν την απόφαση να κλείσουν από τις 12 αύριο το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα και τους δύο παραδρόμους της εθνικής οδού, αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου-Αλμυρού.

Κονβόι για το Κιλελέρ

Νωρίτερα, οι αγρότες της Νίκαιας πήραν τα τρακτέρ τους και κατευθύνθηκαν στην εθνική οδό Λάρισας - Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης του Κιλελέρ ώστε να στήσουν εκεί μπλόκο.

Για αυτόν το λόγο η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αποκλεισμένη η Αθηνών - Κορίνθου 

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Την ίδια ώρα κλειστόν επ' αόριστον κρατούν από τις 12 το μεσημέρι σήμερα το δρόμο στο Καλό Νερό οι αγρότες της Τριφυλίας, σύμφωνα με απόφαση την οποία έλαβαν κατά τη χθεσινοβραδινή τους συνέλευση. Στο μπλόκο συμμετέχουν 30 περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ αύριο αναμένονται προς ενίσχυσή του κι άλλα τρακτέρ, καθώς η περιοχή βρίσκεται εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου των πρώιμων λαχανικών και οι περισσότεροι αγρότες βρίσκονται στις δουλειές τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Κυπαρισσία προς Πύργο και από Πύργο προς Κυπαρισσία, αλλά και των οχημάτων που κατευθύνονται από Τρίπολη και Καλαμάτα προς Πύργο - Πάτρα, μέσω του κόμβου του Καλού Νερού, γίνεται μετ' εμποδίων από τους παράδρομους, από τους οποίους δεν μπορούν να διέλθουν μεγάλα και βαριά οχήματα.