Τις επόμενες ημέρες καλούνται για ανωμοτί κατάθεση από τους οικονομικούς εισαγγελείς 10 πολιτικοί (ενεργεία και μη) που όπως αποκάλυψε προ ημερών το newpost περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα Μπόγιαρνς για τους οποίους ταυτοποιήθηκε ότι την δεκαετία του 2000 είχαν αποστείλει εμβάσματα έως 500.000 ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS.

Η λίστα Μπόγιαρνς παραδόθηκε από τους Γερμανούς της κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στις ελληνικές αρχές και ελέγχεται κατά πόσο οι εμφανιζόμενες καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων είχαν δηλωθεί την ίδια περίοδο στην Εφορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς διαθέτουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς μικρά σχετικά ποσά (μέχρι 100.000 ευρώ)τα οποία πιθανότατα να μπορούν να δικαιολογήσουν με βάση τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει την τελευταία πενταετία του 2.000.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών όπως γνωστή τηλεπαρουσιάστρια με 2,5 εκ.ελβετικά φράγκα, μεγαλοεπιχειρηματίας με 200 εκατ.. ιερέας με 400.000 και ζευγάρι, ανεπάγγελτων για την εφορία, με κατάθεση 2,5 εκατ. ελβετικών φράγκων. Ιδιαίτερη παρουσία στη λίστα των μεγαλοκαταθετών (περιλαμβάνει περίπου 11.000 ονόματα με καταθέσεις 6,5 δισ. ελβετικά φράγκα) έχουν μεγαλοδικηγόροι, χειρουργοί, γιατροί πλαστικών επεμβάσεων κλπ.

Μέχρι σήμερα έχουν κληθεί για κατάθεση ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεκάδες μεγαλοκαταθέτες αρκετοί από τους οποίους ζήτησαν προθεσμία για να προσκομίσουν στοιχεία που θα δικαιολογούν τις καταθέσεις τους, από την άλλη όμως όμως αρκετοί δεν προσήλθαν καν στα γραφεία των οικονομικών εισαγγελέων.