Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες που και σήμερα κρατούν αποκλεισμένα σημαντικά σημεία των εθνικών οδών. 

Με μόνιμο αίτημά τους την απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα εξακολουθούν τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, με εμφανή, πάντως, σημάδια διάσπασης, μετά και από το χθεσινό υπόμνημα με τους δικές τους προτάσεις που κατέθεσαν και οι αγρότες της Πελοποννήσου. 

Χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε ''θετική ενέργεια'' την υποβολή των προτάσεων των αγροτών, ενώ πρόσθεσε ότι μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι του διαλόγου. 

Παρόλαυτα, χθες, στήθηκαν νέα μπλόκα με τρακτέρ στον Μπράλο και στο Κιλελέρ, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου, με αποτέλεσμα την πολλαπλή ταλαιπωρία των οδηγών.

Ο ''χάρτης'' των μπλόκων σήμερα

Κλειστά παραμένουν  και σήμερα τα Τέμπη, ενώ κλειστά για τους οδηγούς είναι και τα διόδια των Μαλγάρων. 

Στον νομό Πέλλας η απόφαση, που ελήφθη, αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο σημερινός αποκλεισμός ορίστηκε για τις ώρες 11:00-18:00. 

Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10:00-18:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο αποκλεισμός για τρίτη ημέρα σήμερα.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00. 

Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός, ενώ σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Την ίδια στιγμή, επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι. 

Κλειστός είναι και σήμερα ο κόμβος των Μικροθηβών, με τους αγρότες να προχωρούν από σήμερα Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς σε σημεία του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Ο κόσμος κλείνει από τις 12 σήμερα και μέχρι τις 6 το απόγευμα και τους δύο παραδρόμους της εθνικής οδού, αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου-Αλμυρού.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες της Νίκαιας που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης σε καταλήψεις όλων των εφοριών της Θεσσαλίας και την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων. 

Εν τω μεταξύ, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, ενώ αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, αναμένεται να κλείσουν από τις 17:00 έως και τις 20:00, την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Πελοπόννησο, μετ΄εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από Κυπαρισσία προς Πύργο και από Πύργο προς Κυπαρισσία, αλλά και των οχημάτων που κατευθύνονται από Τρίπολη και Καλαμάτα προς Πύργο - Πάτρα, μέσω του κόμβου του Καλού Νερού. 

Στην Αχαΐα, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ.

Ακόμη, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες, την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Ηλεία, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο του Κουρτεσίου και ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός έως και τις 6 το απόγευμα.