Την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιου Σώκου, με την οποία τίθεται σε προσωρινή αργία, παρέλαβε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ωστόσο όπως διεμήνυσε, θα παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς να έχει το τίτλο του περιφερειάρχη. Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στην ΕΤ3, προτίθεται να πηγαίνει καθημερινά στα γραφεία της Περιφέρειας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, παρά το γεγονός ότι θα είναι σε προσωρινή αργία.

«Δεν πρόκειται να φύγω από την Περιφέρεια. Θα παραμείνω εδώ, χωρίς να έχω τον τίτλο του Περιφερειάρχη - το δικαίωμα να υπογράφω. Από εδώ μόνον ο λαός μπορεί να με διώξει. Ο λαός με έστειλε πριν έξι μήνες - κανείς δεν μπορεί να έρθει να με πάρει από εδώ. Εξάλλου, δεν έχει τελεσιδικήσει τίποτε. Έχουμε τον Αρειο Πάγο», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης.

Παράλληλα, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να μιλά για τα προβλήματα της κοινωνίας, κατά του μνημονίου, για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και τη Μακεδονία, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση: «Δεν πρόκειται ούτε να με φιμώσουν, ούτε να με τρομοκρατήσουν, ούτε να με εξοντώσουν πολιτικά».

Αναλυτικές δηλώσεις για το θέμα, θα κάνει ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης αύριο σε συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, στην περίπτωση της προσωρινής αργίας, καθήκοντα περιφερειάρχη ασκεί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, που είναι ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.