current views are: 5

18 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση07:37

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών – Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα

Στο ζενίθ τους βρίσκονται και σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να εξακολουθούν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. 

Δημοσίευση 07:37’

Στο ζενίθ τους βρίσκονται και σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να εξακολουθούν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. 

Στο ζενίθ τους βρίσκονται και σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να εξακολουθούν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. 

Η Ελλάδα στην ουσία έχει χωριστεί στα… τρία, καθώς τα Τέμπη παραμένουν κλειστά, ενώ την ίδια στιγμή και η νέα και η παλαια Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου έχει αποφασιστεί να μείνει κλειστεί επ’ άοριστον και μέχρι νεωτέρας. 

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στην ατζέντα των αγροτών αναμένεται τις επόμενες ημέρες συνάντηση – όπως είχε δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος ‘Ολγα Γεροβασίλη. 

Οι αγρότες, αν και διασπασμένοι, πλέον, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να περάσουν μήνες στους δρόμους. 

Υπό κατάληψη παραμένει σήμερα η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ενώ παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00. 

Για σήμερα αποφασίστηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και στις τρεις λωρίδες στα δύο ρεύματα, για το διάστημα από τις 15:00 έως τις 21:00.

Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, Δημήτρη Παπαδάκη, στη σημερινή κινητοποίηση θα συμμετέχει και δύναμη από το μπλόκο του αεροδρομίου «Μακεδονία», που βρίσκεται πάνω στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα.

Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Οι αγρότες της Νίκαιας που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα προχωρήσουν την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων. 

Τη στάση τους, εν τω μεταξύ, σκληραίνουν και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών οι οποίοι προχώρησαν από χθες σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10:00-18:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη, αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο αποκλεισμός για τέταρτη ημέρα σήμερα.

Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς εθνικής όδού στο ύψος της Αμφίπολης, από τις 16:00-21:00, θα προχωρήσουν οι αγρότες από το μπλόκο της Παλαιοκώμης. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες σε αυτά να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Στην Πελοπόννησο, συνεχίζουν και σήμερα οι αγρότες τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών το απόγευμα, ενώ το πρωί δίνουν αίμα για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Ειδικότερα, συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός της εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος των διοδίων του Ισθμού σε παλαιά και νέα εθνική οδό και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον παραλιακό δρόμο μέσα από το χωριό Καλαμάκι.

 Το απόγευμα και πάλι οι αγρότες από τις 6.00 ως τις 11.00 το βράδυ θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης, επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Κορίνθου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

 Επιπλέον οι αγρότες της Λακωνίας θα κλείσουν 7.00 με 8.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Τρίπολης.


σχετικα αρθρα