Καβάλα: Στην ανακρίτρια το ζήτημα του έλλειμματος 172.000 ευρώ στην σχολική επιτροπή

Καβάλα: Στην ανακρίτρια το ζήτημα του έλλειμματος 172.000 ευρώ στην σχολική επιτροπή

Στην ανακρίτρια βρίσκεται πλέον το θέμα που είχε ανακύψει πριν από ενάμιση χρόνο με το ταμειακό έλλειμμα, ύψους 172.000 ευρώ, από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014, μόλις δύο 24ωρα πριν την εκπνοή της θητείας του και την παράδοση της θέσης του, ο απερχόμενος τότε δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, καθώς διαπίστωσε έλλειμμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

 Ο τέως δήμαρχος, στο πλαίσιο ελέγχου των ταμειακών υπολοίπων του δήμου  αλλά και των επιχειρήσεών του και των νομικών του προσώπων, διαπίστωσε το πρωί της 29ης Αυγούστου 2014 το έλλειμμα.

Στη μηνυτήρια αναφορά του τονιζόταν ότι φαίνεται πως από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έγιναν αναλήψεις χωρίς να συνοδεύονται ή να αντιστοιχούν σε παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις).

Ταυτόχρονα, σημειωνόταν ότι μόνος αρμόδιος για τις αναλήψεις ορίζεται από τον νόμο ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Η τακτική ανακρίτρια Καβάλας ήδη έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις σε απολογία τόσο προς τον πρόεδρο της Επιτροπής όσο και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και στον πρώην δήμαρχο Καβάλας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο