Σταδιακή επαναφορά του καιρού σε πιο δροσερές θερμοκρασίες και καθαρή ατμόσφαιρα με την επικράτηση των βορειοδυτικών ανέμων, προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ. 

Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, επηρεάζοντας επίσης τα κεντρικά και τα νησιά του Αιγαίου. Ωστόσο από το μεσημέρι θα αλλάξει το σκηνικό και θα υπάρχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. 

Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις θα φτάνουν το πρωί τα 6 μποφόρ και μέσα την ημέρα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή πτώση αλλά θα κινηθεί και πάλι τη Παρασκευή σε υψηλά επίπεδα μέχρι τους 17 με 21 βαθμούς

 
Αναλυτική πρόγνωση:

Στην Αττική ασθενείς τοπικές βροχές το πρωί και αίθριος καιρός στη συνέχεια. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
                                                                                            
Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις με ασθενή βροχή το πρωί και πιθανότητα για ομίχλη. Το θερμόμετρο από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία  ασθενείς βροχές με βελτίωση από το μεσημέρι.Τις πρωινές ώρες περιορισμένη ορατότητα. Στο Θρακικό βόρειοι άνεμοι στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά Ιονίου βροχές το πρωί με γρήγορη βελτίωση. Τις πρωινές ώρες περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.  Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί άνεμοι στα 4 με 6 μποφόρ.
 
Στην Πελοπόννησο  παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές το πρωί. Η θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς. Στα Κύθηρα ασθενή βροχή το πρωί, ήλιο με λίγες νεφώσεις στη συνέχεια. Ο υδράργυρος μέχρι τους 17 βαθμούς.
 
Στη Κρήτη παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές. Το θερμόμετρο από 13 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι δυτικοί- βορειοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ.
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αρχικά ασθενείς βροχές και από το μεσημέρι ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Βορειοδυτικοί άνεμοι στα 4 με 6 και η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική  και Στερεά Ελλάδα το πρωί ασθενείς βροχές και στη συνέχεια βελτίωση. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.