Στη θέση του Βοηθού Επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας με αρμοδιότητα την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετακινήθηκε και επίσημα ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε έπειτα από τη χθεσινή μετάθεσή του από την Υπηρεσία που βρισκόταν επί πολλά χρόνια.

Αργά το βράδυ σήμερα, εκδόθηκε η σχετική ανακοίνωση της μετάθεσης του κ. Σφακιανάκη και έτσι επιβεβαιώθηκαν οι σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν  στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τι προηγήθηκε

Έπειτα από έντονο παρασκήνιο και δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει εποπτικό ρόλο στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα, ωστόσο διαψεύδονται τα σενάρια για ανάκληση της απόφασης να μετακινηθεί από προϊστάμενος του εν λόγω τμήματος. Η αναστολή της μετακίνησης ήταν επακόλουθη της ένστασης που υπέβαλε ο υποστράτηγος επί των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. και παγώνει» αναγκαστικά οποιαδήποτε ενέργεια.

Την ίδια ώρα, πηγές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Νίκου Τόσκα, διαψεύδοντας τα σενάρια αποχώρησής ή ανασχηματισμού εξαιτίας του χειρισμού του στο θέμα. Τα εν λόγω σενάρια διακινήθηκαν έπειτα από την κόντρα που υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τον κ. Τόσκα, ο οποίος τόνισε ότι οι ικανότητες ενός αξιωματικού δεν κρίνονται από τις σχέσεις με ta media και τις δημόσιες σχέσεις που εκείνος έχει.