Μηνυτήρια αναφορά για τα αγροτικά μπλόκα Μαλγάρων, Προμαχώνα, Τεμπών, Κερδυλλίων και Ανατολικής Μακεδονίας κατέθεσε δικηγόρος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφει δικηγόρος Αθηνών, ζητώντας την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που «διακωλύει την ελευθεροεπικοινωνία οχημάτων κλπ. από μηνός». Ζητά δε να ληφθούν και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων και επικεφαλής αγροτικών και κτηνοτροφικών μπλόκων.

Εκτός, όμως, από τη δίωξη των υπευθύνων των παραπάνω μπλόκων, ο μηνυτής ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη και «κατά των 68 πανελλαδικών μπλόκων που διήρεσαν την Ελλάδα σε πλείστα όσα μέρη, ανεπίτρεπτα, ετσιθελικά και δόλια».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να πάρει αεροπλάνο προκειμένου να μεταβεί για δουλειά στην Καβάλα και τον Έβρο, κάτι που δεν κατάφερε οδικώς,

Όπως έγινε γνωστό, η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.