Το μοιραίο τζιπ το οποίο οδηγούσε ο αδικοχαμένος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνών, για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Το όχημα ερευνούν εμπειρογνώμονες της τροχαίας, όπως επίσης και ο τεχνικός πραγματογνώμονας που έχει οριστεί από την οικογένεια του τραγουδιστή. Την ίδια στιγμή, βάσει και των στοιχείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας,  αυτοκίνητα του ίδιου μοντέλου στο παρελθόν είχαν παρουσιάσει προβλήματα, όπως «κόλλημα» του γκαζιού.

Όπως προκύπτει, από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το τζιπ του τραγουδιστή κινούταν μεταχύτητα τουλάχιστον 130 χλμ. την ώρα, με αποτέλεσμα η πρόσκρουση να είναι πολύ σφοδρή. 

Εν τω μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Παντελής Παντελίδης δεν φορούσε ζώνη, με την πρόσκρουση να είναι μοιραία. Ωστόσο, όπως δήλωσε αξιωματικός της Τροχαίας στον «Ελεύθερο Τύπο», «ακόμα κι αν φορούσε ζώνη ασφαλείας, δεν θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή».

Την ίδια στιγμή, μεγάλη αποδοχή συγκεντρώνει πρωτοβουλία που έλαβαν θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη να συγκεντρωθούν στο σημείο του δυστυχήματος, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο τραγουδιστής.

Στο Facebook δημιουργήθηκε η σελίδα «Αφήνουμε ένα λουλούδι, κρατάμε ενός λεπτού σιγή για τον άδικο χαμό του Παντελή Παντελίδη». Ήδη πάρα πολλοί χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν δηλώσει ότι θα συγκεντρωθούν το Σάββατο, στις 8 το απόγευμα στο σημείο, για να πουν με τον δικό τους τρόπο «αντίο» στον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.