Σύσκεψη επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλίας συγκαλούν για σήμερα στις 4 το απόγευμα στο μπλόκο Νίκαιας οι αγρότες, οι οποίοι προετοιμάζονται για την αυριανή νέα πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Όπως έχουν ήδη δηλώσει οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στην συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό που έχει οριστεί για την Δευτέρα, καθώς θέτουν ως προϋπόθεση την συζήτηση πέντε συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί ήδη, από την προηγούμενη πανελλαδική συνάντηση μπλόκων στην Νίκαια και υιοθετηθεί από εκπροσώπους 68 μπλόκων. Αντίθετα στις προθέσεις τους -όπως έγινε σαφές και με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων- είναι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που θα ληφθούν κατά την αυριανή συνάντηση στην Νίκαια.

Από την πλευρά τους οι αγρότες των Τεμπών που θα μετέχουν στον διάλογο της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό με τέσσερις εκπροσώπους τους, ετοιμάζονται για την συνάντηση αυτή που κρίνεται καθοριστική για την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων. Η Κοιλάδα των Τεμπών εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και θα ανοίξει την Δευτέρα ως δείγμα «καλής θέλησης», κατά την διάρκεια συνάντησης των αγροτών με τον Α Τσίπρα, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθούν και οι περεταίρω αποφάσεις και κινήσεις των αγροτών.

Σήμερα εξάλλου, από τις 5 το απόγευμα και όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, θα κλείσει και πάλι ο επαρχιακός δρόμος Λάρισας-Άγιας (στο Γερακάρι), που συνδέεται με την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα του νομού.