Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις τόσο ενόψει της αυριανής συνάντησης στην Νίκαια, όσο και του διαλόγου που έχει συμφωνηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό δελτίο κινητοποιήσεων σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας αναφέρει:

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00- 15:00 και 20:00- 23:30) και στο δεύτερο η διέλευση θα διακοπεί από τις 18:30 έως τις 23:30.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά στο κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00 αντίστοιχα) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ στο χρονικό διάστημα 12.00-00.00 κλείνει και η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς Ε.Ο στο ύψος της Αμφίπολης, από τις 16.00-21.00, θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες από τον μπλόκο της Παλαιοκώμης. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες σε αυτά να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

*Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο επ' αόριστον αποκλεισμός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης, προσθέτοντας ότι «αύριο θα συμμετέχουμε αύριο στη συνάντηση της Νίκαιας».

* Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από τρεις εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

«Μετά τις 16.00 το μεσημέρι, δύναμη από το μπλόκο της σερβικής γέφυρας στα Γιαννιτσά θα μεταβούμε στο τελωνείο Ευζώνων για συμπαράσταση στους συναδέλφους μας», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της σερβικής γέφυρας, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος. Όπως πρόσθεσε «ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα προβούμε σε αποκλεισμό του δρόμου στο σημείο που έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ».Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10.00-18.00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.