Θετικά ως προς τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων στην αυριανή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τοποθετήθηκαν και επίσημα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της, Χρήστος Γκόντιας και Γιάννης Παναγής.

Παράλληλα, οι ίδια επισήμαναν ότι ήδη έχουν «κλειδώσει» και συναντήσεις με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο στις 17.00, ενώ μιάμιση ώρα αργότερα θα έχουν συζητήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Επιπλέον, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων θα έχουν συναντήσεις με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και την Ένωση Κεντρώων.

«Όχι» στο διάλογο από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Να μην συμμετέχουν σε «έναν προσχηματικό διάλογο, που δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα για συζήτηση επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει στο Μέγαρο Μαξίμου», αποφάσισαν σε σημερινή τους συνάντηση οι συμμετέχοντες στα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην Εξοχή, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι, «στην απόφαση αυτή συντέλεσε και το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία για την εκλογή ανάδειξης της επιτροπής που θα εκπροσωπήσει την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων στο διάλογο με τον Έλληνα πρωθυπουργό μέσα από τα συμμετέχοντα μπλόκα» και στο πλαίσιο αυτό μας τόνισε «δεν νομιμοποιούνται αυτοί που θα παρευρεθούν στο διάλογο, εάν τελικά το πράξουν».

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από τρεις εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00 αντίστοιχα) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο ο δρόμος κλείνει 11.00-13.00, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Γιάννη Καρακασίδη (συντάσσονται με Τέμπη), ενώ στην αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη, όπου ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός, στο χρονικό διάστημα 12.00-14.00 θα μοιραστούν πορτοκάλια, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια (συντάσσονται με Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων).

Στα διόδια των Μαλγάρων, έχει δοθεί «ελευθέρας» από χθες το βράδυ και το απόγευμα θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης. Τονίζεται ότι απόφαση του μπλόκου Μαλγάρων είναι η συμμετοχή τους στη συνάντηση της Νίκαιας.

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00- 15:00 και 20:00- 23:30) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:30 έως τις 23:30.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ σήμερα δεν αναμένεται να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς Ε.Ο στο ύψος της Αμφίπολης, από τις 16.00-21.00, θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες από τον μπλόκο της Παλαιοκώμης. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες σε αυτά να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Ελευθέρας» έχουν δώσει οι συμμετέχοντες στα μπλόκα της σερβικής γέφυρας στα Γιαννιτσά και στην Χαλκηδόνα.

Χανιά: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας

Με αποκλεισμό για περίπου μια ώρα όπως ανακοίνωσαν, της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος της διασταύρωσης «Μεγάλα Χωράφια» αγρότες και κτηνοτρόφοι που ανήκουν στη Ενωτική Ομοσπονδία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους .

Οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας, που έχουν συνταχθεί με τους συναδέλφους τους του μπλόκου της Νίκαιας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια κλείνοντας λίγο μετά τις 13.00 την Εθνική οδό.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Τσουρουνάκης, «ο αγώνας μας συνεχίζεται ενώ τα επόμενα βήματα μας θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της σύσκεψης των μπλόκων της Νίκαιας στην οποία υπάρχει και δικός μας εκπρόσωπος».