Στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, έπεσαν δύο άνδρες 42 και 38 ετών επειδή εκβίαζαν 43χρονο να τους καταβάλει χρήματα προκειμένου να του επιστρέψουν το φορτηγό του, γεμάτο με εμπορεύματα που του είχαν κλέψει! 

Σύμφωνα με την καταγγελία του 43χρονου, οι συλληφθέντες, προ δεκαημέρου περίπου, αφαίρεσαν από περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, το φορτηγό του, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε εξοπλισμός γραφείων, συνολικής αξίας περίπου 20.000 ευρώ. 

Στη συνέχεια οι δράστες, επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, απαιτώντας του εκβιαστικά την καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ, προκειμένου να του το επιστρέψουν. Ο 43χρονος, σε σχετική συνάντηση με τους παραπάνω, κατέβαλε μέρος του ποσού που του ζητήθηκε, παραλαμβάνοντας το φορτηγό, συνεχίζοντας όμως τις επόμενες ημέρες να δέχεται απειλές, προκειμένου να καταβάλει το υπόλοιπο των χρημάτων.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο 42χρονος, προκειμένου να λάβει εκ νέου, χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και συνελήφθη. Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα συνελήφθη και ο έτερος συνεργός, ο οποίος ανέμενε να διαμοιράσουν το σχετικό χρηματικό ποσό. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.