Ιδιαίτερα προφητική για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, του κατ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα​, αποδεικνύεται η Μαρία Λεπενιώτη πρόεδρος του Δικαστηρίου στο οποίο εκδικάζεται,με ρυθμούς χελώνας, η πολύκροτη υπόθεση της "Χρυσής Αυγής" με εμπλεκόμενους 60 βουλευτές και στελέχη της οργάνωσης.

Η πρόεδρος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε με αίτησή της ζητήσει από τις 20 Ιανουαρίου από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και Πειραιά (όταν ξεκίνησε η αποχή των δικηγόρων για το ασφαλιστικό) να χορηγηθούν άδειες στους δικηγόρους της υπόθεσης ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δίκη καθώς ο βασικός κατηγορούμενος της δίκης Γιώργος Ρουπακιάς κινδύνευε να αποφυλακιστεί.

Οπερ και εγένετο, καθώς με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αποφυλακίζεται στις 18 Μαρτίου έχοντας εκτίσει το τελευταίο ανώτατο όριο προσωρινής του κράτησης (συμπλήρωσε λόγω δύο ενταλμάτων πάνω από δύο χρόνια προσωρινής κράτησης). Με την ίδια απόφαση του Συμβουλίου Εφετών του ορίστηκαν περιοριστικοί όροι όπως κατ οίκον περιορισμός με αστυνομική φρούρηση σε 24ωρη βάση, μετάβαση στη δίκη με αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Με την αίτηση- έκκληση (20/1/2016) προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά η πρόεδρος του Δικαστηρίου και εφέτης Μαρία Λεπενιώτη ζητούσε να δοθούν κατ εξαίρεση λόγω της αποχής των δικηγόρων, άδειες στους δικηγόρους που παρίστανται στη δίκη ώστε αυτή να συνεχιστεί απρόσκοπτα ενώ εφιστούσε την προσοχή για τον κίνδυνο, που τελικώς δεν αποτράπηκε, να αποφυλακιστεί ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ωστόσο το αίτημα της δεν έγινε δεκτό.

"Κατηγορούμενος της υπόθεσης, αναφέρει στην επιστολή της η κ.Λεπενιώτη, είναι προσωρινά κρατούμενος και υπάρχει κίνδυνος συμπληρώσεως του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης και ως εκ τούτου επιβάλλεται η διεξαγωγή της δίκης χωρίς μακροχρόνιες διακοπές και χωρίς επιβράδυνση της ροής της...

Εντούτοις στις 15 Ιανουαρίου η επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας αρνήθηκε τη χορήγηση αντίστοιχων αδειών,εκτιμώντας μάλιστα το σχετικό αίτημα ως "εκτός πλαισίου" παρά την ύπαρξη προσωρινά κρατούμενου με κίνδυνο συμπληρώσεως του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης αυτού. Σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις σας συνεχιστούν και μετά τις 22/1/2016 παρακαλώ όπως,προς αποτροπή επιβράδυνσης της δίκης αυτής με όλα τα παρεπόμενα προβλήματα που θα προκύψουν,να χορηγηθούν οι αντίστοιχες άδειες σε δικηγόρους για τη διεξαγωγή της "

Τίποτε από τα αιτούμενα δεν συνέβη.Αδειες σε δικηγόρους δεν δόθηκαν, ενώ την ίδια ώρα η δίκη καρκινοβατεί καθώς διεξάγεται (όταν διεξάγεται) 2 ημέρες τη βδομάδα (αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017), ενώ όλοι οι βουλευτές της "Χρυσής Αυγής" αποφυλακίστηκαν.